Datatech I.T. Solutions features in the October issue of the INBusiness Magazine

Προφίλ και σύντομο ιστορικό εταιρείας

Η Datatech δραστηριοποιείται στον τομέα της πληροφορικής από το 1989. Η φιλοσοφία της από την αρχή βασίστηκε στην εξειδίκευση των υπηρεσιών και των προϊόντων που προφέρει με απώτερο στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας του πελάτη και μείωση του κόστους μέσω των πρωτοποριακών λύσεων και τεχνολογιών που υιοθετεί στον τομέα που δραστηριοποιείται. 

Έχοντας βαθιά γνώση του χώρου και των προϊόντων/υπηρεσιών που παρέχει, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μεγάλων ιδιωτικών και δημόσιων εταιρειών, της κυβέρνησης, ημικρατικών οργανισμών, τραπεζών και άλλων χρηματοπιστωτικών φορέων.

Η Datatech παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε δυο κάθετες αγορές: στον τομέα των φορητών συστημάτων συλλογής δεδομένων (Enterprise Mobility) και στον κλάδο διαχείρισης εγγράφων (Enterprise Content Management) και ροών εργασιών (Business Process Management).

 

Ποιες υπηρεσίες/προϊόντα προσφέρει η εταιρεία σας στον τομέα logistics;

Οι λύσεις που προσφέρουμε χωρίζονται σε δυο κατηγορίες, μέσα στην αποθήκη και εκτός αυτής. Το λογισμικό που παρέχουμε για τη διαχείριση της αποθήκης είναι το mDepo, ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης αποθήκης (WMS) τελευταίας τεχνολογίας. Σ ’αυτό αρχίζουν και τελειώνουν όλες οι εργασίες που εκτελούνται σε αποθηκευτικούς χώρους: Παραλαβή, ταυτοποίηση, απόθεση, αναπλήρωση, συλλογή, απογραφή, αποστολή, καταστροφή, ενδοδιακίνηση, παρακολούθηση παρτίδων, χρωμάτων, μεγεθών, ημερομηνιών λήξεως και serial numbers, προσομοίωση κινήσεων και σεναρίων κινήσεων, φορτώσεων και εκφορτώσεων και διαχείριση επιστροφών. Επίσης υπάρχουν και μικρότερες λύσεις για πιο απλές αποθήκες όπως είναι το mStockControl, στο οποίο καταγράφονται όλες οι κινήσεις του αποθέματος σε ένα χώρο όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα ενός πλήρους WMS. Η εφαρμογή mStockControl μειώνει το χρόνο που απαιτείται για καταγραφή αποθεμάτων, τα λάθη κατά την διάρκεια της καταγραφής, τα λειτουργικά έξοδα, ενημερώνει το λογιστικό σύστημα της εταιρείας και παρέχει άμεση ενημέρωση για αλλαγές τιμών.

Στο κομμάτι εκτός αποθήκης προσφέρουμε το mSales που είναι ένα προϊόν το οποίο προσφέρετε για πάνω από δυο δεκαετίες, ικανοποιώντας συνεχώς τις ανάγκες που δημιουργεί η αγορά, μέσω εξελιγμένων τεχνολογικά εργαλείων. Η νέα έκδοση του λογισμικού mSales τρέχει στο πιο δημοφιλή λειτουργικό σύστημα, το Android, μειώνοντας έτσι τον χρόνο που απαιτείται για εκπαίδευση και αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων σε όλες τις βιομηχανίες.

Το mSales παρέχοντας αναλυτική και ακριβή πληροφόρηση στους χρήστες, διασφαλίζει αφενός γρήγορη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών και αφετέρου αυξημένη παραγωγικότητα. Οι χρήστες μπορούν να εκδώσουν παραγγελία, τιμολόγιο, δελτίο επιστροφής και είσπραξης στους πελάτες τους, εφαρμόζοντας την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας και αποστέλλοντας τα δεδομένα μέσω 4G/LTE στην εταιρεία ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε σημείο. Ενημερώνονται για τα αποθέματα των προϊόντων, τις τρέχουσες προσφορές, τις ελλείψεις των προϊόντων, όποτε το θελήσουνε, χωρίς να χρειάζεται να επικοινωνήσουν με κάποιον στην εταιρεία.

Η Datatech προσφέρει υπολογιστικά συστήματα, σαρωτές και εκτυπωτές γραμμωτού κώδικα (barcode), ετικετών RFID και συστήματα ασύρματων δικτύων (access points) τα οποία είναι μερικά από τα προϊόντα που αφορούν τον τομέα των logistics. Συνεργάζεται με εταιρείες που παράγουν υψηλής ποιότητας, μεγάλης ανθεκτικότητας εξοπλισμό και κατέχουν ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά.

 

Ποιες είναι οι κυριότερες τάσεις της αγοράς που παρατηρούνται στον τομέα σας σήμερα και πώς διαμορφώνουν το τοπίο;

Οι κυριότερες τάσεις της αγοράς που παρατηρούμε στον τομέα μας σήμερα είναι η χρήση τεχνολογίας φωνής, η ταυτοποίηση προϊόντων μέσω τεχνολογίας RFID και η χρήση των tablets. Εταιρείες οι οποίες εκμεταλλεύονται αυτά τα εργαλεία, έχουν παρατηρήσει αύξηση της παραγωγικότητας έως και 35%, μείωση των λαθών έως και 25% και του χρόνου εκπαίδευσης έως και 50%. Χρησιμοποιώντας αυτές τις τεχνολογίες οι εταιρείες σήμερα έχουν επίγνωση για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα και έξω από τους χώρους τους, έχοντας στη διάθεση τους όλες τις αναλυτικές αναφορές τις οποίες χρειάζονται για καλύτερη αξιοποίηση των πόρων, προσφέροντας παράλληλα καλύτερες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να είναι πάντα μπροστά στον τομέα τους.

 

Πώς μπορούν οι κυπριακές εταιρείες να εκμεταλλευτούν τις λύσεις που παρέχετε ως εταιρεία στον τομέα των logistics και να γίνουν πιο αποτελεσματικές με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα;

Οι υπηρεσίες που προσφέρει η Datatech καλύπτουν όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας και logistics. Πολλοί θεωρούν ότι το κομμάτι των logistics είναι η αποθήκη, οι αποθηκευτικοί χώροι και οι εργασίες που γίνονται σε αυτούς. Για εμάς τα logistics ξεκινούν από τη λήψη της παραγγελίας από τον πελάτη και ολοκληρώνεται με την παράδοση της σ’ αυτόν και την παραλαβή τυχόν επιστροφών. Αυτός είναι ο ολοκληρωμένος κύκλος των logistics και οι λύσεις που προσφέρουμε σε θέματα λογισμικών και εξοπλισμών, καλύπτει πλήρως τις οποιεσδήποτε ανάγκες μπορεί να έχει μια εταιρεία. Η επιλογή αυτών των λύσεων διαφοροποιεί τις επιχειρήσεις από τον ανταγωνισμό επειδή ενισχύει την αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα τους. Οι πελάτες μας μέσω της τεχνογνωσίας και εμπειρίας του ειδικά καταρτισμένου προσωπικού μας έχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους, να εξοικονομήσουν χρόνο, χρήμα, και πόρους προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση προς τους πελάτες τους διατηρώντας πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.